Varför grönt?

Grönt är skönt brukar det ju som bekant heta, men grönt är också gott och nyttigt, för både kropp och miljö. Här nedan tänkte vi kika lite närmare på varför man bör äta mer av den gröna maten.
green healthy food
Genom att äta mer grönsaker och även dra ner på kött, men även olika former av mejeriprodukter till förmån för vegetariska alternativ som bönor, linser och ärtor, minskar man risken att drabbas av en rad olika sjukdomar som till exempel hjärtproblem, diabetes samt olika former av cancer.

Dessutom är det mycket lättare att hålla en normal och sund vikt om man har en övervägande växtbaserad kost. Samtidigt upplever många att de blir piggare och får mer energi när de äter mer grönt.

Förutom att man som sagt blir friskare av att äta mer grönt, finns det även många andra fördelar med en grönare kost. Bland annat så kan man öka chanserna att bli gravid om man tillför mer grönt i kosten.

Sist, men inte minst gör man så klart också en insats för miljön när man väljer fler gröna alternativ istället för animaliska produkter. Detta eftersom det går betydligt mer resurser att producera animaliska produkter än vegetabiliska produkter.