Vad är ekologisk hudvård?

Vad är ekologisk hudvård? I en artikel i Expressen ges en grundlig genomgång av vad det innebär att hudvård är ekologisk. Kort sammanfattat beskrivs det som hudvård som, namnet till trots, inte är 100 % ekologiskt men att de ofta är fria från syntetiska ämnen vilket är välgörande för din hud. För den som verkligen vill säkerställa att en produkt är ekologisk finns det en rad märkningar att titta efter på förpackningen. Certifieringar som Cosmos Organic, Natrue, Ecocert, BDIH m fl ger dig en riktlinje om innehållet i förpackningen. Förkovra dig och hitta det som passar dig är en utmärkt start.

Kunskap styr priset

Det finns undantag men undantagen är få: i de allra flesta fall får du högre kvalitet för en produkt som du har betalat mer för. Ju mer kunskap det ligger bakom utvecklingen av en produkt, desto högre är oftast produktionskostnaden och därmed också priset ut till kund. Naturliga ingredienser är dyra.

Exklusivt och ekologiskt

The Organic Pharmacy är ett exklusivt och ekologiskt hudvårdsmärke med minutiöst utvalda ingredienser för maximal effekt på huden. Märket grundades av paret Margo och Francesco Marrone som båda har akademiska bakgrunder. The Organic Pharmacy har bland annat en exklusiv skimmerprodukt som ger huden ett guldskimmer. Produkten hyllas och uppskattas av Skönhetsredaktörerna.