Välbehövlig massage

Många lever med stela leder, spänningshuvudvärk och ont i nacken men det behöver inte vara så. En välbehövlig massage kan både förebygga och lindra flera olika symptom. Att leva med värk blir ofta en ond cirkel som dock går att bryta. Klicka här för att läsa vad en naprapat kan hjälpa dig med.

Massage för välmående

Det finns flera anledningar till varför du bör unna dig att få en välbehövlig massage. Det finns studier som visar att massage kan lindra symptom vid en depression till exempel. Spänningshuvudvärk, spända axlar och ont i nacken förekommer hos en stor del av befolkningen. Stress, fel arbetsställning och gamla skador är ofta orsakerna och många lider i tysthet trots att det går att få hjälp.

Beröring är livsviktigt

Massage som yrkeskunniga utövar är det bästa vid olika problem och symptom, men den dagliga beröringen av nära och kära är livsviktig och kan påverka måendet i positiv riktning. Fysisk närhet tar fram ämnen i kroppen som hjälper oss att må bra. I vården av gamla människor spelar beröringen en viktig roll för deras välmående och den fysiska närheten som barn får under uppväxten kan påverka hur de hanterar stress senare i livet. Allt handlar dock om hur beröringen utförs och i vilket sammanhang. Det ska aldrig vara obehagligt.