Ekologiska produkter är något som bara blir allt mer populärt för varje år som går, vilket egentligen inte är så konstigt, då vi som konsumenter har börjat ställa krav på att de produkter vi köper ska vara producerade på ett sätt som är skonsamt mot både djur och natur.Ko

Ekologiskt är bra för alla

Ekologisk mat och ekologiska livsmedel är nog den kategori av varor och produkter som har det största utbudet av ekologiska alternativ. Genom att handla ekologisk mat bidrar man bland annat till bättre djurhållning och minskad användning av bekämpningsmedel. Förutom mat finns det även till exempel ekologiska kläder för både barn och vuxna, ekologiska leksaker samt ekologiska hudvårds- och skönhetsprodukter med mera. Till både sig själv och sitt barn, kanske framför allt till sitt barn, bör man alltid försöka välja ekologiska varor eftersom exempelvis både kläder och hudvårdsprodukter som är producerade på konventionellt sätt ofta innehåller ett antal mer eller mindre skadliga ämnen.

Men ekologiska produkter är så dyra?

Ekologiska produkter är bra för både dig själv och för det naturliga ekosystemet, för djur och för växtlighet. Helt klart så är det så att ekologiska produkter generellt sett idag är lite dyrare än icke-ekologiska produkter. Istället för att därför helt och hållet låta bli att handla ekologiskt så kan du istället gå enligt devisen ”ingen kan göra allt, men alla kan göra något”.  Du kan exempelvis välja den ekologiska och närproducerade mjölken när du handlar i affären (eller något annat livsmedel). Just mjölken kostar bara någon krona mer per liter och det har nästan alla råd med. Kom ihåg, alla kan göra någonting, vissa mer, vissa mindre.