Skaffa en aktivitetsklocka till barnen

Med den digitala revolutionen så förändrade vi vårt rörelsemönster. Vi spenderar i huvudsak mer och mer tid framför skärmen. Idag skapar stillasittande problem och forskning visar att det främst är unga och män som spenderar huvuddelen av dagen sittande. Detta leder till ett inaktivt liv och som en följd av det till diverse hälsoproblem.

Upp och hoppa

Det gäller att skapa nya och sunda vanor och därav bryta de dåliga. Men det är ofta lättare sagt än gjort. Vi vill alla röra på oss mer men det kan däremot vara svårt med motivationen. För att få barnen att upp och hoppa istället för att stirra in i en skärm kan du behöva lite hjälp på vägen.

Med en aktivitetsklocka blir det enklare

Det är alltid lättare att komma igång om det finns ett mål som dessutom kan följas upp. Med aktivitetsklockan kan barnet enkelt hålla koll på både det ena och det andra. Bland annat:

  • stegräknare
  • hjärtslag
  • blodtryck
  • sömn

Koppla ihop klockan via Bluetooth till mobilen och både du och ditt barn kan följa aktivitetsnivån. SafeKid har ett antal olika klockor att välja mellan anpassade för barn eller vuxna. Med klockan på armen kan ditt barn börja följa sin aktivitet och på så sätt bli motiverad att röra sig mer.