Den ekologiska familjen

Som förälder har man ett extra ansvar eftersom valet att övergå till ekologiska produkter även påverkar hushållets barn. Att äta ekologiskt är inte bara nyttigare för oss som gör det, det är nyttigt för hela jordklotets hälsa!

Att välja ekologiskt är ett starkt ställningstagande för en hållbar framtid. Vi vill inte förgifta den jord som våra barn kommer att växa upp på. Att välja ekologiskt stannar inte enbart vid val av matprodukter. Ekologiska val går att göras vid köp av massor av olika produkter, till exempel kosmetika och rengöringsmedel och vid val av kläder.

Ekologisk

Ekologiska barnkläder

Med ekologiska kläder menar man i regel kläder som består av minst 70% ekologiskt odlade naturfiber. Dessa kläder tillverkas och färgas enligt vissa restriktioner för att minimera användningen av diverse kemikalier och skadliga ämnen under processens gång. En internationell märkning för ekologiska kläder är GOTS (Global Organic Textile Standard). Kriterium för att bli GOTS-certifierad innebär att produkten tillverkats på ett sätt som tar hänsyn till miljö, hälsa och arbetsvillkor. Att välja ekologiska barnkläder kan verka svårt. Det finns ännu inte så mycket sådana plagg i butikerna runt om i stan. Det finns dock väldigt stort utbud av ekologiska barnkläder på internet, både i svenska onlinebutiker och på internationella sidor.

En ekologisk framtid

Att göra ekologiska val i vardagen gör det möjligt att företag som tar sitt miljöansvar kan fortsätta producera sina produkter även i framtiden. I längden så är det värt de extra kronorna, för ju fler som köper ekologiskt desto billigare kommer produkterna att bli. Och förhoppningsvis kommer det i framtiden bara finnas ett val – det ekologiska.