Ät grönt – öka graviditetschanserna

Enligt Mama.nu finns det många bra knep och tricks du kan ta till för att öka dina chanser att bli med barn och flera av dem handlar om din kost! Att äta varierat och rätt sorts saker kan utöver öka chanserna även förhindra brister, missfall och mycket mer.

Gravid med grönsaker

Folsyra är ett tillskott som är viktigt att få i dig och det inte bara under själva graviditeten. Detta ämne har visat sig att vara av stor betydelse för fertiliteten. Även om man naturligt kan hitta dem i mat så som i grönsaker, potatis och apelsiner så är det bra att äta extra tillskott av dessa så att du får i dig tillräckligt. Folsyra och andra viktiga vitaminer och mineraler går att köpa som tillskott.

Du hittar dem på Graviditetskollen. Hälsokost är bra för dig och ökar dina chanser till att bli gravid. D-vitamin är även det bra att få i dig för brist på det kan leda till att du får problem med ägglossningen. Vad mer du ska tänka på när det gäller kosten är att äta mycket grönt och att få i dig frukt och grönsaker regelbundet.

Långsamma kolhydrater, rätt fetter och mat som innehåller mycket järn är också något som rekommenderas. Järnet bör dock komma från livsmedel som gynnar fertilitet så som frukt och grönsaker. Något du däremot ska undvika är produkter med lågt fett. Välj istället fullfeta produkter när det kommer till grädde, mjölk, ost och så vidare. Mörk choklad och bönor, nötter och avokado är andra tips du hittar på Mama.nu.

Undvik saker som kan vara skadligt för dig så som rökning, alkohol, te och kaffe.