Finna harmoni och lugn

Harmoni, lugn och mindre stressig tillvaro är viktiga faktorer som spelar in både när man försöker bli gravid och under graviditeten. Här kan man med fördel prova meditation eller yoga för att bli mer medvetande om nuet och inte oroa sig så mycket för framtiden eller för att varva ner efter en stressig dag.

happy-couple-doing-yoga-beside-the-water

Öka dina chanser att bli gravid

Stress i vardagen eller på jobbet kan vara ett problem när man försöker bli gravid och när graviditeten misslyckas så ökar givetvis stresspåslaget och det hela leder till en ond cirkel. Stress kan även leda till nedstämdhet som i sin tur ökar hormonet prolaktin vilken kan störa menstruationscykeln och genom att minska på stressen så minskar även kortisolet som är ett stresshormon så det finns mycket att vinna genom att prova på meditation eller yoga.

Under graviditeten

Det finns även graviditetsyoga att använda sig av under graviditeten för att fortsätta lära känna sin kropp genom förändringarna som en graviditet innebär och att öka smidigheten och styrkan för att lättare ta sig igenom både graviditeten och förlossningen. Mat och hälsa i övrigt är också viktiga aspekter att tänka på när man planerar att utöka familjen.