När 2 bli 3

Att få barn är kanske det största en människa kan uppleva. Livets under, som många säger, bidrar till känslosamma stunder och får även dig som förälder att växa som människa.
1407798-family-love

När du försöker bli gravid

Försöker du och din partner att bli med barn? Har ni kanske redan försökt ett tag? Då kanske det snart är dags att investera i ett eller flera graviditetstest. En graviditet för ofta med sig en del symptom, men det allra säkraste sättet att ta reda på om du är gravid är genom att ta ett graviditetstest. Olika typer av graviditetstest kan du läsa mer om hos Graviditetskollen, en sida där man också kan få nyttig information om mycket annat som rör graviditet.

Viktiga saker att tänka på

När du vet säkert att du väntar ett barn finns det flera viktiga saker att tänka på för att ni två ska må så bra som möjligt. Inte minst vad du som blivande mamma stoppar i dig för mat. Du äter nu för två och då är det extra viktigt att se över dina matvanor. Din kost ska bland annat innehålla nyttig mat som ger dig de rätta näringsämnena. Du ska gärna öka intaget av grönsaker och frukt, gärna till varje måltid, och du ska dricka mycket vatten och skära ned helt på alkohol. Du ska definitivt inte röka, då det är väldigt skadligt för barnet. När du handlar kan du se efter ekologiska produkter och produkter som är märkta med nyckelhål, skriver Pampers.

De hud- och hårvårdsprodukter du använder ska gärna vara ekologiska och inte innehålla parfym, parabener eller alkohol. Det är inte bra att få i sig farliga kemikalier och ämnen som kan verka hormonrubbande för både dig och ditt barn. Tänk på att det ska vara så naturligt som möjligt. Idag finns det många naturliga skönhetsprodukter att välja bland.