Ekologiska vårdande oljor

Ekologiska produkter är verkligen på frammarsch nu och allt fler känner att man vill dra sitt strå till stacken, handla mer miljövänligt och vara mer rädd om sin kropp och sin hälsa. 

beauty oils products skin

Likväl som det är viktigt att se över vad man äter och välja ekologiska alternativ så ska man också se till att vårda sin hud genom att vara försiktig med vad man använder för produkter. Det finns många oljor som med fördel kan användas på både hud och hår och vi tänkte tipsa om några av dem här.

Jojobaolja är rik på E och B vitaminer, antioxidanter, omega 3 fetter och mineraler och är bra för att återfukta huden, något vi alla behöver mestadels under vinterns kallare månader. Den har även antiinflammatoriska egenskaper, kladdar inte då den absorberas snabbt och den är bra mot acne. Den kan också lindra solsveda och kliande hud. Jojobaoljan finns som tillbehör i många hårvårdsprodukter då det ger håret lyster och vårdar det.

Mandelolja är bra för torr, grov hud som flagnar, Rik på A, D och E vitamin vilket stärker naglar, motverkar mörka ringar under ögonen och främjar hårväxten. Oljan klibbar inte och slätar ut och mjukgör den torra och skadade huden. Den kan också  förebygga hudbristningar.

Se till att den olja du väljer att köpa och använda är certifierad så att du verkligen vet att den är ekologiskt framställd.