Vikten av naturliga hudprodukter för din baby

Alla vill vi våra barns bästa. När de är små ser vi de små bäbisarna som sköra och bräckliga. Till viss del är det sant. De är inte färdigformade och skadas lättare än vi vuxna och därför gör vi allt för att skydda dem.

Det nyfödda barnets hud är till exempel endast femtedel så tjock som vuxen hud. Hudens tjocklek utvecklas med åldern och därför är små barns hud också mer utsatt och lättirriterad.

Bäbis på lila lakan

Det bästa sättet att skydda barnen från hudirritationer är att bevara det naturliga skyddshölje som vi alla faktiskt föds med. Vi gör det bäst genom att använda fuktighetsbevarande och mjukgörande produkter på barnets hud och då är det särskilt viktigt att använda sig av milda produkter med naturliga ingredienser. Då huden hos små barn är tunnare har den också svårare att bryta ner kemikalier.

Hos tidningen Allt för föräldrar  kan vi läsa mer om barnens känsliga hy. De tar bland annat upp blöjeksem och hur det ofta beror på flera olika faktorer som åtsittande blöjor, friktion, ändrad kost och förlängd kontakt med avföring eller urin. Den bästa lösningen i dessa fall att använda en kräm som skyddar mot bakterier och väta, men som låter huden andas. Extrakt av kamomill och calendula verkar lindrande för huden. Det är viktigt att se till att barnens hud inte torkar ut, vilket även kan hända på grund av torr luft och kyla. Naturliga medel är bäst för små barn. Naturen ger oss oändligt många ämnen som är bra för huden.

På apotek online kan du hitta många olika produkter att välja mellan. Salvan Babybee Original Lotion innehåller naturliga ingredienser som solrosolja och sheasmör som återfuktar barnets hud. Den innehåller också kärnmjölk, som är rik på fett och mycket mjukgörande för huden.

Barnkrämen Borago är baserad på naturlig boragoolja, som är utvunnen ur gurkörten Borago Officinalis. Denna kräm är effektiv då den fokuserar på orsaken till mjölkskorv, inte bara symptomen. Den är mycket bra vid blöjirritation och tar bort den vitgula beläggningen utan att du behöver skrapa bort den. Burt’s Bees Baby Bee Nourishing Oil gör barnets hud mjuk tack vare rika vitaminoljor som aprikosolja. Den innehåller även vetegroddar och solrosolja.