Ta hand om din kropp

Det är lätt att få ont i sin kropp. Har du ett stillasittande yrke vid kontor är det lätt att få ont i axlar, rygg och nacke. Men självklart går det att göra något åt, i denna artiklar tar vi upp vad du kan göra när du får ont och vad du kan göra för att bättre ta hand om din kropp.

Vanliga smärtor

Tillhör du den kategorin som har smärta i nacke och rygg exempelvis kanske du faktiskt ska gå någonstans för professionell hjälp. Bor du i Stockholmsområdet finns naprapat i Vasastan som kan hjälpa dig. De hjälper dig med flera olika typer av åkommor. Du kanske har drabbats av musarm, nackspärr, tennisarmbåge eller råkat ut för ett ryggskott. Det bästa du kan göra för att behandla problemet och förebygga att det händer igen är att besöka en klinik, annars är risken stor att din smärta kvarstår och återkommer.

Vardagsrutiner

Det finns dock vissa saker vi kan tänka på överlag för att ta hand om sig och förebygga eventuella smärtor och skador. De flesta har problem med ryggen någon gång under livet. Många tillfällen i vår vardag kan göra att dessa problem uppstår i form av att du överbelastar ryggen. Försök att inte sitta stilla alltför mycket, har du ett jobb där du sitter vid ett skrivbord, försök variera dig och stå gärna upp större delen av dagen. Försök gärna styrketräna för att bygga upp dina muskler i rygg, nacke och axlar.

Det finns många tips om övningar på nätet. Ett tips är den så kallade huvudklockan. Här använder du din hand för att sedan pressa huvudet mot din hand i olika riktningar för att stärka nackmusklerna. Ett tips för ryggen är att liggandes på rygg fälla upp knäna mot bröstet. Sträck armarna utåt och rotera med benen sida till sida för att mjuka upp bröst och rygg.