Fördelen med att dela med sig

Moderjord delar dagligen med sig av alla sina härligheter till oss människor och de andra levande varelser och organismer som finns på våran vackra planet. Att vi människor inte alltid är så bra på att uppskatta detta är allmänt känt. För att en framtid i harmoni ska vara möjlig, krävs ett helt annat ansvarstagande än vi tidigare uppvisat. Vi som människor måste lära oss att ta hand om våran planet och lära oss att bättre dela på dess resurser.

Planeten Jorden

Att ett annat mer hållbart tankesätt när det kommer till miljön länge krävts, kan de flesta intelligenta människor enas om. Vi gör för närvarande av med mer resurser än vad som hinner förnyas och att fortsätta på inslagen väg kommer minst sagt inte fungera i längden. Det är konstaterat. Trots detta väljer många av oss att slå dövörat till.

Det är en hemsk tanke att alltför många vägrar ta debatten på allvar och för oss som gjort det, är det våran uppgift, att likt ambassadörer för våran planet, få resten av världen att tänka om. Det kan man göra på en mängd olika sätt. Bland annat genom handling.

Att minska den nuvarande konsumtionsnivån genom att istället dela saker med varandra är ett utmärkt exempel på ett handfast åtagande som i slutändan kommer hjälpa oss alla.

En hemsida vi hittat på nätet som här slagit huvudet på spiken är delbar.se. De fungerar som en samlingsplats för likatänkande, där man på ett enkelt sätt kan hyra saker av varandra, som den andra parten för stunden inte behöver. Sidan hjälper till med handfasta regler för transaktionerna och ger er även säkerhet i form av en automatisk försäkring om något skulle hända med de grejer som lånas ut.

Vi tycker att tanken bakom sidan är mycket god och ett bra exempel på en sak man kan göra för sin omvärlds skull.