Ekologiska kosttillskott

I många fall kan olika koster och dieter leda till att vi utvecklar vitamin- eller mineralbrist. Är du vegan finns till exempel risken att du inte får i dig tillräckligt med protein.

I dessa fall är det bra att komplettera maten med kosttillskott. Som kvinna kan man till exempel behöva fylla på med järn och den som idrottar mycket kan behöva magnesiumtillskott för att undvika muskelkramper.

ecology

Bipollen är ett fantastiskt kosttillskott

Ekologisk mat leder oss in på rätt bana för god kosthållning, ger människan en balans som behövs för att fungera. När vi väljer kosttillskott att komplettera ekologisk mat med bör vi givetvis också välja ekologiskt kosttillskott. Även tillverkningen av kosttillskott innebär en påverkan på miljön. Vettiga kosttillskott kan vi hitta hos Grön Gåva, där tittar vi in på en av de intressantaste produkterna: bipollen. Bipollen är fullt av de enzymer och koenzymer som kroppen behöver och dessutom i riktiga proportioner. Forskning säger att vitaminers koncentration i pollen är högre än i frukt och grönsaker. Om man ser till näringen totalt är bipollen ett oerhört komplett ämne att stoppa i sig. Man kan till exempel blanda bipollen i fil eller yoghurt eller gröt.

Det ska vara hög kvalitet

Se till att det ekologiska kosttillskottet är av hög kvalitet och med rätt proportioner. Tar man det som piller vet man att det är laboratoriekontrollerat för att ge den bästa balansen för din kropp. Överskrid inte heller den rekommenderade dosen – det finns en gräns för hur många näringsämnen din kropp kan ta upp.