Ekologisk hudvård

Att ekologiska produkter är bra för oss är inte ifrågasatt i någon högre grad, frågan brukar dock vara om hur mycket bättre det egentligen är än icke-ekologiska produkter. Här tar vi upp några fördelar med ekologiska hudvårdsprodukter.

Ekologisk hudvård

Att handla ekologiska hudvårdsprodukter har en rad fördelar, förutom faktumet att det är bättre för naturen då de är tillverkade utan några gifter och bekämpningsmedel. Det är dessa fördelar som vi ska rikta in oss på i den här artikeln.

Starkare och balanserad hud – Ekologiska hudvårdsprodukter gör din hud starkare och mer balanserad. De minskar även risken för att huden ska bli irriterad eller känslig, något som annars är vanligt på grund av de starka kemikalier som finns i många hudvårdsprodukter som inte är ekologiska.

Parfymfria – Många av de gröna produkterna, för att inte säga alla, är parfymfria. Någon kanske inte tycker att detta är något positivt, men vi tycker att vill man ha något som är parfymerat så kan man likväl införskaffa sig en vanlig parfym och låta de produkter som ska vara skonsam för din hud få vara parfymfria.

Slipp akne – Någon som testat ekologiska hudvårdsprodukter någon enstaka gång har kanske upplevt att den fått akne av det. Anledningen till detta är i regel att din hud är full av toxiner till följd av användande av produkter som inte är ekologiska. Det brukar ta upp till tio dagar innan din hud är “avgiftad”, och då får du inte längre någon akne.