Spara pengar på ekologisk kost

Att köpa ekologiska varor har blivit alltmer populärt under de senaste åren. Många väljer dessa produkter både för att göra miljön en tjänst, och samtidigt få i sig obesprutad, naturlig mat. Att välja ekologiska varor innebär dock ofta att kostnaderna blir något högre än vad de blir när man väljer varor som inte är ekologiska. Anledningen till att priset är lite högre är att några kemiska produkter inte används vid ekologisk odling, och det ger i sin tur ofta sämre skörd. En fördel med ekologiskt odlande, förutom att grödorna hålls naturliga, är dock även att odlare slipper exponeras för gifter.

Ett tips är att försöka köpa ekologiska grönsaker och frukt efter högsäsong, då de i regel blir något billigare. Detta gör både miljön, plånboken och hälsan en tjänst. De ekologiska grönsakerna och frukterna innehåller mer näringsämnen per gram än de icke-ekologiska, och inte nog med det så är smaken ofta betydligt mycket bättre hos en ekologisk säsongsgrönsak.

Ett annat smart sätt att minska kostnaderna för den ekologiska maten är att använda sig av rabattkoder. Hos Rabatterat finns ett stort urval av rabattkoder för olika matbutiker och matkassar där kunden därmed kan spara in en summa på att välja just ekologiska produkter. Dessa rabattkoder ger kunden en ordentlig skjuts på vägen i att ställa om från en vanlig till en ekologisk kost. Att ekologisk mat även främjar en hälsosammare och nyttigare livsstil är bara ytterligare en anledning till att rabattkoderna är en bra början.

Samtidigt är det dock inte den ekologiska maten som är för dyr, utan den vanliga maten som är alldeles för billig, enligt en intressant artikel i Metro. Den allmänna uppfattningen är ofta att det skiljer betydligt mycket mer mellan de olika varorna än vad det egentligen gör. Ju mer ekologisk mat vi väljer att köpa, desto billigare kommer den att kunna bli framöver då de ökade volymerna gör att produceringen även kan öka och bli billigare. Att övergå till ekologiska produkter är alltså fördelaktigt i alla avseenden, och kommer på sikt hjälpa både jord och människor.