Odla i egen trädgård

För den som bor i eget hus så finns det fantastiska möjligheter att odla i egen trädgård. Finns plats så kan man med fördel sätta upp ett växthus så kan man starta tidigare på våren för att driva upp sina tomater eller vad man nu vill odla.

Det är en hel del jobb med att hålla trädgården i det skick man vill att den ska vara det kan vara sin murgröna häck som man behöver ta hand om eller sin krukor med plantor som man tar fram om våren för att få det fint med växtlighet och något att njuta av under sommarhalvåret.

När man odlar hemmavid så blir det rätt naturligt att man arbetar ekologiskt, man gödslar med naturgödsel och med kompost och tar reda på de resurser som en trädgård ger. Det går att skapa en trevlig trädgård på liten yta så du behöver inte ha något stor plats egentligen för att få en trevlig trädgård.

Ett bra tips för di trädgård är att både på höst och vår ta bort det som inte tillhör trädgården, det vill säga ogräs. Skaffa dig bra redskap som du använder i din trädgård, dessa kan bespara dig en massa tid. Tar man hand om ogräset regelbundet så behövs inga bekämpningsmedel för att bli kvitt detta.

Köksväxter bör planteras så att du enkelt kan komma emellan dessa för att rensa och hacka emellan. Bättre med att ha färre växter i din köksträdgård och få bättre kvalite än att tänka på kvantitet här. Att odla egna grönsaker och kryddor är fantastiskt roligt och man får en tillfredsställelse när man kan gå ut och hämta dessa vid matlagningen.