Miljövänligt barnkalas

Att tänka miljövänligt är viktigt för våra barns framtid. Med ett miljövänligt barnkalas kan du så ett litet frö för att få ditt barn att också tänka på miljön.

Ekologiska produkter har ökat och idag har affärerna ett stort urval av de produkterna. När du skickar ut inbjudningarna kan du göra det elektroniskt för att spara på papper.

254966-birthday-cake

Bjud på ekologiskt

Att äta ekologiska produkter är bra för miljön och du vet att det inte innehåller några kemiska tillsatser. Allt som barn tycker om går även att göra ekologiskt. Se till att produkterna du köper är kravmärkta eller ekologiska och gärna även närodlade. När du har bakat din tårta och det är dags att dekorera den kan du hitta allt du behöver på Internet, sök på tårtdekorationer och välj en bra butik att handla på. Bland annat finns det olika sorters icing att välja mellan. Vill du göra en speciell tårta kan du köpa tårtbilder/oblater med ett motiv som passar temat du valt.

Kalaset

När du ska dekorera lokalen kan du till exempel välja serpentiner som är enkla att städa undan när kalaset är slut. Istället för att använda engångsdukar kan du välja ett lakan som barnen får måla på, eller välja en vaxduk som följer valt temat. På barnkalaset.se hittar du både muggar och tallrikar som är lätta att samla ihop när kalaset är över. För att vara tydlig mot dina gäster kan du ställa fram soppåsar som är märkta med papper och plast vilket både underlättar städningen och sorteringen.

Vill du vara unik kan du flytta ut barnkalaset i skogen för att göra det både lärorikt och roligt. Här har du ett unikt tillfälle att lära barnen hur naturen fungerar samt att ge dem värdefulla värderingar. Barn är ofta väldigt intresserade av djur och natur och som en bra avslutning på kalaset kan du ha en tipspromenad i ämnet.