Lev mer hälsosamt

Det har visat sig att ekologisk mat är mer hälsosam, och det förvånar säkert inte många. Vitsen med att odla ekologiskt är just att inte använda gifter eller bekämpningsmedel och dessutom arbeta för att hela kedjan från odling fram till färdig måltid är optimerad för att skapa så få utsläpp och förbruka så lite drivmedel och annan energi som möjligt.

girl-riding-fast-on-bicycle-motion-blur

Det minst ekologiska är giftbesprutade grödor som färdas över långa sträckor på båt, tåg, lastbil och flyg med många omlastningar. Den optimala ekologiska produkten är grönsaker och frukter du odlar hemma utan transporter eller några som helst bekämpningsmedel.

Att leva hälsosamt är inte bara att äta rätt, det är lika viktigt att också röra på sig, att kombinera den nyttiga maten med ett aktivt liv med motion genom idrott och träning. De flesta av oss har kläder och skor för att komma igång, men ofta blir det en både trevligare och roligare upplevelse om du har modern utrustning. Lannasport.se är specialister på sport och friluftsliv, där ser du vad som är nytt inom träningsprodukter och vad det är du behöver.

Men att  röra på sig behöver inte innebära hård fysisk aktivitet. Vissa tycker om tuff  träning och mår bra av det, medan många av oss andra undviker träning just för obehaget. Fast varför plåga dig? Det finns många andra sätt att få motion och dessutom få en härlig upplevelse under tiden:

  • utflykter  i skog och mark. Var du än bor i Sverige så finns i regel en vacker park eller härliga naturområden i närheten. Gör en utflykt själv eller ta med familj och vänner. Man kan till och med resa till en av våra nationalparker för att upptäcka ett speciellt landskap.
  • promenader i och omkring staden. Ett mycket enkelt och trevligt sätt att få frisk luft och motion, prova exempelvis en halvtimmes promenad på lunchen.
  • cykla på natursköna fjällvägar – eller på de behagligt platta slätterna i södra Sverige
  • kanotfärder i någon av våra tusentals sjöar och vattendrag. Det här är nästan alltid en succé om du väljer bra vatten och har en eller flera vana kanotister med i gruppen.

Det här är några exempel, du kommer säkert på flera andra sätt att komma ut och röra på dig och må bra.