Hudvård för män

Myten att skönhetsvård endast är för kvinnor är lika felaktig som den är föråldrad. Idag är det lika självklart för män som kvinnor att vara måna om sitt utseende och sin hälsa. Det har naturligtvis lett till att efterfrågan för manlig skönhetsvård ökat.

Vikten att ta hand om sin hud

Hårborttagning, ansiktsbehandlingar, pedikyr och massage ligger i topp när det gäller populära skönhetsbehandlingar för män. Hårborttagningen är den behandling som varierar mest då det för några år sedan skulle innebära att allt hår togs bort, men idag har skäggtrenden svängt attityden så att det är mer accepterat med kroppsbehåring. Oavsett hur mycket hår man väljer att ta bort är det viktigt att behandla huden efteråt så att den inte blir irriterad.

Hudvård hemma

Det är dock inte bara på salonger som manlig hudvård fått ett uppsving. Att ha hudprodukter hemma blir också allt viktigare. Idag börjar alltfler hudkrämer och skönhetstillverkare rikta sig till män då efterfrågan ständigt ökar. Nya hudkrämer tas fram och klassiska produkter kommer i ny tappning för att möta förfrågan. Sliqhaq.se är en av alla de online butiker som har specialiserat sig på manlig hudvård och erbjuder ett av Sveriges största utbud av hudvård för män. De gör det inte bara enkelt för gemene man att klicka hem ett personligt hudvårdskit att möblera om badrumsskåpet med.

De manliga skönhetsbehandlingarna

Rakning sliter och vardagliga föroreningar som väder och vind bjuder på gör att det är minst lika viktigt för män, som det är för kvinnor, att ta hand om huden med hjälp av skönhetsbehandlingar. En standardbehandling för manlig hud innebär rengöring, hudanalys, ansiktsmassage, portömning samt tillhörande hudkrämer för att behandla huden. Men en del ansiktsbehandlingar innehåller också AHA-syror, vilket gör hudens struktur jämnare och fräschare då fruktsyrorna arbetar på djupet.

Skillnaden mot de kvinnliga kunderna är att männen ofta vill ha en snabb och enkel uppfräschning av ansiktet, för att sedan kunna gå tillbaka till jobbet. Därför får många inte lika starka behandlingar vilket leder till att hudvården hemma blir ännu viktigare.