Hälsosam och miljövänlig motion

Det går att göra små förändringar i vardagen som leder till en mer hälsosam och miljövänlig livsstil. Att välja ett specifikt träningssätt kan vara ett slag för din hälsa och för miljön. 

Jogga eller promenera

Du får ut bättre kondition genom att jogga men promenader är en mer långsiktig träningsform som passar alla. Istället för att gå till gym och ställa dig på ett löpband, tar du helt enkelt en promenad i naturen. Istället för att jogga på gymmet med ansiktet mot en tv-skärm kan du dra in frisk luft och upptäcka naturen runt omkring dig. Allt du behöver här är bra kläder, ett par träningsskor som följer dina rörelser och en vattenflaska. Det är betydligt billigare än ett gymkort.

Om du verkligen vill slå ett slag för miljön kan du börja med plogging vilket betyder att du joggar och plockar skräp samtidigt. Perfekt om du försöker lära dig att jogga då plogging innebär flera små pauser för att plocka upp och slänga skräp. Du kan samla fler joggare i området så ni kan ta en bit var. Precis efter vintermånaderna brukar det dyka upp mycket skräp i diken och på gångstigar.

Simning

Vi prata inte om att åka till badhuset och simma runt i klorin med ett dussintals andra människor. Det vi pratar om är att dyka ner i havet eller en av våra tusentals vackra sjöar! Du kan verkligen sträcka ut dig där gentemot utrymmet i en lokal bassäng med flera andra motionssimmar. Du behöver inte bada i kemikalier heller. Du kan söka på nätet i ditt område och se vilka badplatser som rekommenderas av andra.

En sak att tänka på är att vara försiktig om du ska bada i havet. Där finns det undervattenströmmar och havsbotten är ofta djup, du kommer inte att bottna så fort du har lämnat strandkanten. Se därför till att du är stark simmare innan du ger dig ut på långa simturer på badplatser utan badvakter.