Äta hållbart

Medvetenhet och hållbarhet är saker som det talas mycket om idag och något som även allt fler av oss tänker på i de val vi gör i vardagen. Ett av de områden där vi med vår konsumtion påverkar mest är genom den mat vi köper. Av den anledningen kommer här några tips på hur man kan handla mat på ett miljövänligt och hållbart sätt.

Ekologiskt

Att handla ekologiskt är en av grundstenarna när det kommer till hållbar matkonsumtion. Numera är det inte speciellt svårt att hitta ekologiska produkter, då det finns allting från ekologiska morötter och tomater till ekologisk mjölk och ekologisk fisk.

Mer växter

Ett annat bra tips om man vill äta på ett hållbart sätt är att dra ner på konsumtionen av animaliska produkter och framför allt konsumtionen av kött. Varför då undrar kanske en del? Jo, därför att det går åt mycket mer resurser för att producera animaliska produkter, som till exempel kött, än vad det gör för att producera vegetabiliska produkter som exempelvis bönor och linser.

Släng mindre

Sist men inte minst är det så klart viktigt att inte slänga dem mat man köper. Enligt beräkningar slängs ungefär en tredjedel av all mat som produceras, vilket knappast är varken hållbart eller miljövänligt.