Ät miljösmart på resturang

Ibland kan man vilja lyxa till med att äta ute på restaurang, trotts att man försöker leva så miljösmart och klimatvänligt som möjligt. Det kan ibland vara svårt, att veta hur man ska äta ute på krogen, för att påverka miljön så lite som möjligt.

restaurant

När vi äter ute uppskattar de flesta en rejäl portion, men de kan ibland vara nog så mycket på tallriken och om du inte lämnar en del så äter du allt för mycket. För att inte slänga mat eller att bli alldeles för mätt, kan man göra ett par saker.

Man dela varmrätten med någon och beställa in två tallrikar. Förmodligen kommer det att räcka om ni dessutom äter flera rätter, som varmrätt och efterrätt. Buffé är ett annat alternativ, då man helt enkelt äter det man själv vill ha och behöver inte kasta mat i onödan.

Blir det trotts allt mat över, kan man begära att få in en så kallad doggy bag, så att man får med sig sina rester hem och får en matlåda till jobbet.

Är ni flera som går ut och äter kan tapas fungera utmärkt. Då beställer man in flera små rätter som alla delar på och det gör det möjligt att sluta äta när du är mätt.

Genom att tänka sig för hur man äter, påverkas inte bara miljön positivt, utan även du själv och din hälsa också.