Ändra din livvstil

I dagens samhälle har allt fler ett stillasittande jobb, allt mer sköts av maskiner och när man sedan kommer hem på kvällarna tar tv-tittandet och de sociala medierna mer och mer av ens tid. Det börjar alltså bli mer aktuellt än någonsin att tänka på sin hälsa. 

Det är dags att tänka på att ta sig ut, börja röra på sig och äta bättre för att orka med den stressiga vardagen där tipsen och hälsoartiklarna i olika tidskrifter blir fler och mer alarmerande än någonsin. Det gäller att tänka på att dricka mer vatten, ät mer grönt – gärna vegetariskt flera gånger i veckan och framför dra ner på socker och att röra på sig.

Tänk igenom vad som passar dig, är du lagspelare och spelade fotboll när du var yngre, kan du kanske dra ihop ett gäng och köra nån gång i veckan och varva detta med löpträning. Hittar man något som ger själen tillfredsställelse så blir det lättare att ta sig tid än om man bara känner det som ett måste. Kanske yoga är bra för att dämpa stressen som ibland gör det övermäktigt att ta sig tid och du får samtidigt en smidigare kropp med mindre krämpor.

Kom ihåg! Det är aldrig för sent att börja leva hälsosamt och det finns ingen dag som är bättre att börja på än just idag så kör igång och lycka till.